Najnovije

Porošenko: Amnestija, ali i plan B!

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petro Porošenko obećao je da će dozvoliti slobodnu upotrebu ruskog jezika lokalnim zajednicama u ukrajinskom regionu Donbas i najavio da planira da podnese zakon o amnestiji ukrajinskom parlamentu, ali upozorio da je razrađen i "detaljan plan B" ukoliko predlog za primirje ne donese rezultate, javljaju danas ruski mediji.
Foto: YouTube

Foto: YouTube

"U danima koji dolaze, Vrhovnoj Radi biće ponuđeno da donese zakon o zabrani krivičnog gonjenja onih pripadnika ilegalnih oružanih grupa koji nisu ubijali miroljubive civile i ukrajinske vojnike i koji su se saglasili da brzo polože oružje", rekao je Porošenko, navodi se u saopštenju iz kabineta ukrajinskog predsednika. Kako se dodaje lokalne zajednice će u regionu Donbas imati puno pravo na slobodnu upotrebu ruskog zajedno sa državnim jezikom.
Ukoliko trenutni predlog predsednika za primirje koji je stupio na snagu prošlog petka ne donese rezultate, Porošenko je upozorio da "ima alternativan - detaljan plan za uspostavljanje kontrole nad jugoistočnom Ukrajinom".
"Mirovni scenario - to je naš plan A, ali oni koji očekuju da iskoriste mirovne pregovore samo da dobiju na vremenu da se pregrupišu, trebalo bi da znaju da imamo (razrađen) detaljan plan B. Neću da o tome sada pričam, jer verujem da će se ostvariti naš mirovni plan", naveo je Porošenko, javila je danas ruska televizija Raša tudej. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA