Najnovije

Uprkos primirju ukrajinska armija granatira Lugansk

LUGANSK - Ukrajinska Nacionalna garda nastavila je da granatira selo u regionu Luganska uprkos objavljenom primirju, saopštila je pres služba samoproklamovane Narodne Republike Lugansk koja je prethodno odbila Porošenkov plan i tražila da se ukrajinska armija povuče sa teritorije Narodne Republike Lugansk.
Oblast Donjeck i Lugansk (Foto: Vikipedija)

Oblast Donjeck i Lugansk (Foto: Vikipedija)

Kako prenosi Itar-Taš, uprkos proglašenom prekidu vatre ukrajinske snage nastavljaju da iz minobacača gađaju selo Ananijevka, navodi se u saopštenju, prenosi Itar-Taš. U samom gradu Lugansk protekla noć je bila mirna, saopštila je pres služba. Manji sukobi su zabeleženi u blizini pograničnog punkta Izvarino na ukrajinskoj granici, navela je "Luganska Republika" čiji pripadnici drže osim ovog još dva pogranična punkta, javio je Itar-Taš. Humanitarna katastrofa u jugoistočnoj Ukrajini je sve gora izjavio je ranije danas zamenik direktora ruske federalne migracione službe Anatolij Kuznjecov, preneo je Itar Tas s.
"U jugoistočnoj Ukrajini se odvija humanitarna katastrofa i ima tendenciju naglog rasta. LJudi beže od rata. Neki od njih čekaju na promene i nadaju se povratku, dok su drugi odlučili da ostanu ", rekao je Kuznjecov na sastanku vladine radne grupe za odgovor na vanredne situacije.
Predsedavajući OEBS Didije Burkhalter podržao je u subotu mirovni plan predsednika Ukrajine Petra Porošenka. Burkhalter je, u telefonskom razgovoru sa Porošenkom, izrazio podršku za mirovnu inicijativu ukrajinskog predsednika s ciljem smirivanja situacije u regionima Donjecka i Luganska, a posebno je pozdravio odluku o obustavi vatre.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA