Najnovije

ŠAROVIĆ: Hag Šešelju nametnuo teže uslove nego Haradinaju!

BEOGRAD - Nema ni jednog argumenta za ovakvu odluku Haško suda po kojoj se Vojislav Šešelj šalje u Srbiji u kućni pritvor. Vojislav je otišao dobrovoljno u Hag nema razloga za kućni pritvor. Čak je i Ramušu Haradinaju bilo dozvoljeno da se bavi politikom kada je pušten na privremenu slobodu - podseća zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.
Foto: SRS

Foto: SRS

Šarović kaže da je na redu Vlada Srbije koja mora da pruži garancije Haškom sudu za Šešeljevo puštanje na slobodu. - Šešelj i odbrana nemaju uticaja na ovo. Odluka je na Vladi koja je obavezna da da garancije. Mi ne možemo biti zadovoljni činjenicom da se Šešelj faktički šalje u drugu vrstu pritvora.  On će čak i kod lekara morati da ide sa policiskom pratnjom - kaže Šarović. - Postoji bitne razlike u slučaju Haradinaja. Taj ubica je pušten tokom suđenja, a Šešelja puštaju pošto je suđenje završeno i samo se čeka presuda. Haradinaj je bio slobodan da se kreće, putuje i bavi politikom, a Šešelja šalju u kućnu izolaciju. Siguran sam da je upravo vlast u Srbiji kumovala ovakvom rešenju - smatra Šarović. Šarović podseća da čak ni tužilaštvo nije imalo ništa protiv Šešeljevog puštanja na slobodu, ali da je "vlast u Srbiji tražila da se on zadrži u pritvoru".
- Hag je na ovaj način "opra ruke". Sa jedne strane oslobađaju Vojislava, a sa druge strane prebacuju ga Vladi Srbiji koja će ga držati izolovanog u kućnom pritvoru. Svakako ćemo upotrebiti sve pravne metode kao bi se taj kućni pritvor ukinuo - kaže Šarović i dodaje da očekuje pozitivnu odluku Vlade Srbije u naredna dva dana.
Pročitajte još:
Od Vlade Srbije zavisi da li Šešelja puštaju iz Haga!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA