Najnovije

Dačić: Srbija podržava napore OEBS-a u Ukrajini

BEČ - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak u Beču da Srbija podržava napore OEBS-a u smirivanju krize u Ukrajini.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Na otvaranju trodnevne godišnje konferencija OEBS-a o bezbednosti "Aktuelni bezbednosni izazovi i uloga OEBS-a", Dačić je ocenio da iskustvo Srbije iz dijaloga Beograda i Prištine može da bude od koristi u rešavanju problema kad preuzme predsedavanje OEBS-om 2015. godine. U kontekstu ukrajinske krize, Dačić je ponovio da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet svih članica UN i da snažno podržava napore OEBS-a da se smiri kriza u Ukrajini.
Mirovni plan ukrajinskog predsednika Petra Porošenka nudi priliku za unapredjenje unutrašnjeg dijaloga i jačanje institucija što je u interesu svih građana, rekao je Dačić i podržao aktivnosti Švajcarske kao predsedavajuće OEBS-om u cilju smirivanja te krize.
Govoreći o delovanju OEBS-a, Dačić je istakao da je jedna od najznačajnijih oblasti borba protiv transnacionalnih pretnji i istakao da je potrebno fokusirati se na jačanje evropske bezbednosti kao zajedničkog projekta. Na dnevnom redu konferencije, pored krize u Ukrajini, biće i pitanja unapredjenja bezbednosti i stabilnosti, upravljanja krizama i rešavanja konflikata, transnacionalnih pretnji i izazova, kao i pitanja iz oblasti kontrole naoružanja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA