Najnovije

Merkel: Mogućnost novih sankcija Rusiji

BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da bi nove sankcije Rusiji mogle da se ponovo nađu na dnevnom redu ukoliko napredak na stabilizaciji situacije u Ukrajini ne bude brži.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Merkelova je u obraćanju donjem domu Bundestaga, pozdravila poziv ukrajinskog predsednika Petra Porošenka za unilateralnim prekidom vatre na istoku te zemlje, a potez ruskog predsednika Vladimira Putina da se odrekne prava na vojnu intervenciju kao „psihološki značajan”. Merkel je, međutim, rekla da uprkos prekidu vatre i dalje ima žrtava među ukrajinskim vojnicima.
„Napredak je spor... Diplomatska rešenja su uvek poželjna, ali ako ništa drugo ne funkcioniše, sankcije mogu da budu vraćene na dnevni red”, dodala je Merkelova, a preneo Rojters.
Kada je reč o Iraku, Mekelova je rekla da iračka vlada nije uspela u periodu od više godina da uključi stavove svih grupa u zemlji i da se na nju sada mora izvršiti pritisak da to učini. „Potrebna nam je vlada u Iraku koja obuhvata sve delove populacije. Godinama se ovo nije dešavalo i zbog toga je potrebno podići pritisak”, istakla je Merkelova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA