Najnovije

"LJubitelj snajpera" novi šef kabineta ministra pravde?!

Ovo može samo u Srbiji! Doskorašnji službenik u Ministarstvu pravde, postao je vršilac dužnosti šefa kabineta ministra Nikole Selakovića, saznaje Politika! To bismo, naravno, mogli optimistično da predstavimo kao dokaz da je moguće napredovanje u službi. Sve bi možda bilo u redu, da pomenuti službenik nije imao "mrlju" u karijeri...
Nikola Savić je na svoj profil na Fejsbuku postavio fotografiju snajperske puške kojom je ubijen premijer

Nikola Savić je na svoj profil na Fejsbuku postavio fotografiju snajperske puške kojom je ubijen premijer

Umesto Dejana Carevića, koji je obavljao funkciju šefa kabineta ministra pravde, za vršioca ove funkcije postavljen je Nikola Savić. Novi v.d. je odranije poznat srpskoj javnosti. Mediji su pisali o njemu kada je prošle godine, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, na svoj profil na Fejsbuku, postavio fotografiju snajperske puške kojom je ubijen premijer. U Ministarstvu pravde smatraju da ovaj potez Savića ne treba da bude prepreka za njegovo postavljenje na novu funkciju. Kako navode u ministarstvu, posle nesmotrenog komentara na Fejsbuku Savić je izrazio žaljenje zbog toga, a sankcionisan je višemesečnim smanjenjem plate. Zbog znanja, izvanrednog zalaganja i napornog rada koji je posle toga pokazao, on je dobio priliku za mesto šefa kabineta. – Nakon što je prethodni šef kabineta ministra pravde unapređen, bila je potrebna osoba koja ima širok uvid u rad ministarstva i njegove nadležnosti. Posle više razgovora, koji su obavljeni sa potencijalnim kandidatima, Nikola Savić je pokazao najveći nivo znanja koji je potreban za efikasno obavljanje poslova koje zahteva mesto šefa kabineta. Međutim, treba imati u vidu da Savić još nije zvanično postavljen na tu poziciju, kao i da se njegov rad trenutno procenjuje do konačne odluke ministra, navedeno je za Politiku u Ministarstvu pravde . – Savić ima sveobuhvatni pregled nadležnosti ministarstva i upoznat je sa načinom funkcionisanja svih njegovih delova, što je od velike važnosti za rad u kabinetu. Takođe, treba imati u vidu da svi članovi kabineta ministra Vlade Republike Srbije imaju radni odnos koji je na određeno radno vreme u trajanju dužnosti ministra, dodaju u Ministarstvu pravde.
Ko je Nikola Savić? Nikola Savić je rođen 1988. godine. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2012. godine sa prosekom 8,48. Iste godine upisao je i master studije na tom fakultetu, kao i master studije – Religija u društvu, kulturi i evropskim integracijama, multidisciplinarne studije pri Univerzitetu u Beogradu. U okviru stručne prakse pri Ministarstvu trgovine i usluga, 2010. godine radio je kao pravni savetnik u Centru za zaštitu potrošača. Osnivač je i prvi programski direktor Srpskog kulturnog kola "Despot Stefan Lazarević" u Beogradu, koja ima za cilj očuvanje srpske kulture i jezika.
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA