Najnovije

"Palestinci" iz Obrenovca najavili proteste, spremni da ruše kuće!

Posle sastanka sa Miroslavom Čučkovićem, predsednikom Opštine Obrenovac, predstavnici naselja "Braća Jugović", među Obrenovčanima poznatijem kao "Palestina", ne skrivaju nadu da će njihovi problemi početi da se rešavaju, ali su spremni i za proteste ako im se zahtevi ne ispune!
Miroslav Čučković, foto: JuTjub skrinšot

Miroslav Čučković, foto: JuTjub skrinšot

- Predočili smo mu nekoliko, za naš dalji život, izuzetno važnih zahteva - rekao je, posle sastanka Željko Grujičić, jedan od učesnika razgovora. - Tražimo, pre svega, da nadležni ispitaju koliko su zemljište i voda u našem naselju zagađeni i da li smemo da se vratimo u svoje domove. Zahtevamo da to, takođe, proceni i neka strana stručna komisija, a da se rezultati, potom, predoče i nama i javnosti. Osim toga, neophodno je i da se na ulazu u naselje postavi punkt za prikupljanje pomoći, da se postave kontejneri za stanovanje najugroženijih kao i da svako domaćinstvo dobije po 250.000 dinara jednokratne pomoći. Predsednik Čučković, kako tvrdi naš sagovornik, veruje da može da ispuni gotovo sve zahteve žitelja naselja "Braća Jugović", osim onog o jednokratnoj novčanoj pomoći jer to nije u njegovoj nadležnosti. Osim toga, kaže Grujičić, prvi čovek opštine smatra da može da obezbedi svega osam kontejnera. - Konačne odgovore očekujemo za sedam dana, a ako naši zahtevi ne budu ispunjeni, bićemo primorani na radikalnije proteste - kaže Grujičić i podseća da se još gotovo niko od oko 400 žitelja naselja nije vratio, a ima oko 128 kuća. Naime, u ovaj poplavljeni deo Obrenovca ispumpavana je i fekalna voda, koja se dugo zadržala, pa stanovnici strahuju od toga da se, kad dođe vreme, vrate.
SPREMNI DA PORUŠE SVE KUĆE - Spremni smo i da sve porušimo i gradimo iz početka, ali su nam neophodne garancije nadležnih da nam zdravlje neće biti ugroženo - poručuje Grujičić i kaže da su meštani spremni i da se presele i izgrade nove kuće i na drugim lokacijama, ako se pokaže da su fekalne vode trajno zagadile zemljište i vodu u ovom obrenovačkom naselju.
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA