Najnovije

Šešelja u Srbiji čeka stroži pritvor nego u Hagu?

BEOGRAD - Na zahtev Vlade Srbije Vojislav Šešelj će u Srbiji imati stroža pravila pritvora nego što je to imao u Haškom tribunalu, tvrdi zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović. 
(foto: ICTY)

(foto: ICTY)

- Vlada Srbije je tražila od Haškog tribunala da se Šešelju ukine i telefonska komunikacija u Srbiji pod izgovorom da bez toga ne može da garantuje da on neće stupiti u kontakt sa svedocima. Pa kakvi su oni ljudi, Šešelj je i u Hagu imao telefon što znači da je teoretski mogao da telefonira svedocima iako to ni tad nije činio, niti bi sad. Cilj Vlade Srbije je jasan, da se Šešelj na svaki način izoluje od javnosti i saradnika jer osećaju veliki strah zbog njegovog povratka - kaže Šarović. On objašnjava da posle uslova koje je Hag postavio i dodatnih ograničenja koja traži Vlada Srbije nema više govora o tome da "Šešelj izlazi na slobodu". - Od slobode nije ostalo ništa. Šešelju su ograničili slobodno kretanje, javne nastupe, a sad mu ograničavaju i komunikaciju. Iz ovoga se jasno vidi da je Vlada Srbije umešana u njegov progon i da mu iz političkih razloga otežavaju izlazak na slobodu. Kakvi to zlotvori mogu da budu kada čoveku koji je 12 godina bio u pritvoru na ovaj način otežavaju položaj - pita Šarović. On kaže da je odugovlačenje davanja garancija Vlade Srbije samo jedan u nizu dokaza da je Šešelj politički zatvorenik. - Obaveza Vlade Srbije je da pomogne svojim građanima, a ovi zlotvori čekaju zadnji dan roka da ne odgovore. Plaše se da Šešelj ne stigne na Vidovdan u Srbiju. Plaše se vikenda jer će ga narod masovno dočekati i čekaju da posle 12 godina on još nekoliko dana nepravedno sedi u zatvoru samo da bi se oni osećali bezbedniji. To su đubrad i zlotvori! - ogorčen je Šarović.
Šešelj traži da se objavi cela poruka Vučiću Nemanja Šarović potvrđuje da  je Šešelj preko konzula poslao poverljivu poruku Vučiću, ali da je u nekim medijima ona preneta na iskrivljen način. - On je preko konzula poslao poverljivu poruku direktno Vučiću, o tome je napravljena službena beleška. Šešelj sad traži da se cela ta službena beleška objavi kako bi se videlo šta je stvarno rečeno u njoj - kaže Šarović koji je rekao da ne zna sadržaj poruke.
Šarović je pozvao građane da se sutra u 12 sati na Trgu Republike u Beogradu okupe u što većem broju kako bi dali podršku dolasku Šešelja u Srbiju. - Zakazali smo skup dočeka Vojislava Šešelja ali je vlast sprečila da on stigne u Srbiju na Vidovdan kao što je trebalo. Skup će biti ipak održan i mi pozivamo građane da se skupimo i podržimo Vojislava - kaže Šarović. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA