Najnovije

SIRIJSKA PLEMENA POČELA DA ISPUNJAVAJU SVOJU ZAKLETVU: Isteraćemo Ameriku iz naše zemlje! Raketirana najveća baza SAD-a!

Najveću američku bazu u Siriji u Deir Ezoru u utorak je pogodilo više raketa.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Prema izveštajima iz istočne Sirije, američka baza na naftnim poljima Konoko bila je ciljana većim brojem raketa ispaljenih od strane nepoznate grupe u Deir Ezoru.

U međuvremenu, američka koalicija saopštila je da su najmanje tri rakete ispaljene prema bazi, ali projektili nisu uspeli da pogode objekte.

Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, američka koalicija i njihovi saveznici iz Sirijskih demokratskih snaga (SDF) suočeni su s velikim protivljenjem arapskih plemena unutar pokrajine Deir Ezor.

Nedavno su se Sirijske demokratske snage i pleme Al-Akidat sukobile duž istočne obale reke Eufrat, a kulminiralo je nizom događaja koji su doveli do toga da su brojna plemena objavila neprijateljstvo Amerikancima.

Među plemenima koja su učestvovala u sukobima protiv američke koalicije i SDF-a je i pleme Al-Bagara, koje je tvrdilo da su njihove snage proteklog vikenda proterale Sirijske demokratske snage iz mesta DŽaded Bagara u istočnom Deir Ezoru.

Turski konvoj ušao u Siriju da se sukobi sa Rusima, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA