Najnovije

Nikolić: "Blic" urušava ugled predsednika Srbije!

SVILAJNAC/BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je ocenio da list "Blic", iz njemu nepoznatih razloga, u kontinuitetu nastoji da naruši njegov ugled i ugled institucije predsednika Srbije.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Upitan da prokomentariše pisanje "Blica" da je njegov savetnik Predrag Mikić insistirao kod direktorke Agencije za privatizaciju Vide Uzelac da omogući njegovom sinu Žarku da po ubrzanom postupku kupi državnu firmu, Nikolić je rekao da se radi o "ispadu medija", i ocenio da je možda vlasnička struktura pomenutog lista razlog za takvo pisanje.
"Blic je imao 35 naslovnih strana protiv mene u kampanji za predsednika i nikad nije prestao. Novinari verovatno ne znaju zašto se vodi takva politika, ne znam ni ja. Da li su urednici svesni da pokušavaju da umanje moj ugled u očima građana Srbije, ugled institucije predsednika. Ja jesam Tomislav Nikolić ali narod je hteo da budem predsednik republike. A možda je u pitanju struktura vlasništva u listu", zapitao je Nikolić.
Reagovala je i Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike uz ocenu da se "nekažnjeno nastavlja kampanja širenja laži usmerenih protiv predsednika Republike i njegovih saradnika" ali je i pozvala da se spreči zloupotreba državnih institucija kao što je Agencija za privatizaciju. U saopštenju se navodi da je Blic objavio tekst "Nikolićev savetnik ucenjivao direktorku“ i da se kaže da je direktorka Agencije za privatizaciju Vida Uzelac podnela prijavu protiv Predraga Mikića zbog toga što je navodno tražio povlastice da bi kupio većinski udeo u "Radničkom prihvatilištu" u Beogradu. Kako se kaže u saopštenju, to je "još jedan u nizu od ukupno 350 negativnih napisa u dnevnim listovima Blic i Alo sa ciljem da se predsednik i njegovi saradnici ocrne i diskredituju u javnosti. Motiv te kampanje je da se podrije politički sistem, spreči uspostavljanje pravne države i nastavak borbe protiv kriminala i korupcije". Izvor: Tanug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA