Najnovije

Donjecka Narodna Republika uputila apel za pomoć

DONJECK – Vrhovni sovjet (parlament) Donjecke Narodne Republike uputilo je apel za pomoć sunarodnicima, u inostranstvu, za samoproklamovanu republiku, region Donjecka ili Ukrajinu zbog humanitarne katastrofe koja se „nazire” posle kaznene operacije Kijeva i jedinica desničara, javila je ruska novinska agencija Itar Tass.
Pavel Gubarev (skrinšot: Lifenews.ru)

Pavel Gubarev (skrinšot: Lifenews.ru)

„U ovom trenutku za sve stanovnike u oblasti ugljenokopa Donjecka i za sve građane Donjecke Narodne Republike gde na stotine nedužnih ljudi umiru, ključno je da prolazimo kroz humanitarnu katastrofu i obraćamo se našim sunarodnicima u nadi da ćemo dobiti odgovor iz dubine njihovih srca”, navodi se u poruci koju je objavila novinska agencija Novorosia.
Autori apela obratili su se, kako su naveli, sunarodnicima - građanima Donjecke Narodne Republike, svima onima koji su rođeni u Donbasu (oblasti ugljenokopa Donjecka), onima žive van granica Donjecka u regionima „bivše Ukrajine” (otcepljenih delova te zemlje), Rusiji i u drugim delovima sveta.
Sunarodnici su svi građani Rusije, svi Rusi po nacionalnosti, Ukrajinci koji se sebe vide kao deo ruskog sveta i ruske civilizacije, navodi se u apelu, prenela je agencija Itar Tas. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA