Najnovije

OEBS: Postoje ozbiljni problemi

BEOGRAD - Zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Pola Tidi izjavila je sinoć da postoje ozbiljni problemi po pitanju slobode medija u Srbiji, a da se na unapređenju slobode govora i medija već radi zajedno sa vladom, nevladinim sektorom i intelektualcima.
Foto: softwaremedia.com

Foto: softwaremedia.com

"Očekujem da ćemo vrlo brzo videti da će doći do unapređenja slobode medija ", izjavila je Tidi u Utisku nedelje na TV B92. Ona je podvukla da se vlada obavezala da će uskoro usvojiti tri važna zakona koja će u tom procesu biti od pomoći.
"Znamo da se vlada obavezala da će uskoro usvojiti tri važna zakona za medija i mislim da ćemo videti da će doći do unapređenja slobode medija u Srbiji", rekla je Tidi.
Prema njenim rečima, Srbiji je potreban i širi zakonski okvir, što znači da bi se povećala odgovornost novinara koja bi bila regulisana kroz samo regulatorno telo. Tidi je rekla da OEBS ima dobru saradnju sa premijerom Aleksandrom Vučićem. "Imali smo dobru saradnju sa njim i dok je bio vicepremijer i on će dobiti podršku OEBS-a, a ne držanje lekcija. Ponosni smo na partnerstvo sa vladom i nevladinim sektorom", rekla je Tidi. Ona je navela i da postoje izazovi u smislu slobode izražavanja i slobode medija. "Prisutna je autocenzura, troje ljudi je privedeno jer su širili informacije na privatnim fejsbuk stranama", navela je Tidi.
Prema njenim rečima, svi se slažu da problema ima i da treba naći rešenje.
Upitana da komentariše izjavu predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović, i kritiku koju je uputila vladi, Tidi je rekla da ne može to da komentariše jer su to dve različite institucije, ali i dodala da veruje da su u konstruktivnom razgovoru Mijatović i premijer Vučić to rešili. "Mislim da je to bila kurtoazna razmena mišljenja i da je došlo do dogovora", rekla je Tidi, dodajući: "Niko nas nije pitao da se izvinimo, niti možemo da ponudimo tako nešto". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA