Najnovije

Živković: Opovrgnite plagijat ili raspustite vladu!

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će Vlada Srbije, ukoliko ne uspe da opovrgne optužbe da je jedan njen ministar plagirao doktorski rad, biti "zrela za ostavku i rekonstrukciju".
Znači, ili - ili! (Foto: JuTjub)

Znači, ili - ili! (Foto: JuTjub)

"Nijedna vlada u bliskoj političkoj istoriji nije otpočela mandat sa ovakvim aferama i to nije dobro ni za sanaciju štete od poplava, ni za evropski kurs, ni položaj Srba na KiM, to nije dobro ni za šta", izjavio je Živković novinarima u parlamentu. Živković je najavio da on i njegov stranački kolega Vladimir Pavićević neće danas prisustvovati skupštinskoj raspravi o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama koji će, kako je najavljeno, obrazlagati ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čime će, kako je objasnio, pokazati svoj odnos prema pitanju njegove doktorske disertacije.
"Stvarnost je pokazala da smo jureći zeca isterali celu menažeriju. Iz cele Srbije dolaze primeri visokih članova SNS i drugih stranaka koji su prisustvo u vlasti iskoristili da podignu svoju akademsku vrednost, ali ne na akademski način već na način koji je kriminal", rekao je Živković.
On je rekao da očekuje da se oglasi Nacionalni savet za visoko obrazovanje koji ima Komisiju za akreditaciju i kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja, da stav o doktoratu ministra Stefanovića zauzme Konferencija univerziteta, kao i da Ministarstvo prosvete uputi inspektora na "Megatrend" kako bi ispitao sve činjenice. "Nova stranka će nastaviti da radi na otkrivanju falsifikata i prevara nove vlasti. Naša pozicija u parlamentu je takva da je to naša obaveza prema građanima i mi nećemo odustati bez obzira na pretnje i omalovažavanja", rekao je Živković. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA