Najnovije

Zlatne trube ostaju bez sponzora?

Do Sabora trubače je ostalo manje od dva meseca, a organizatoru preti opasnost da ostane bez dela sponzorskih prihoda i ozbiljno ugrozi organizaciju najveće trubačke manifestacioje u svetu, izjavio je poverenik odbora SNS i šef Odborničke grupe ove partije u Lučanima Slobodan Jolović.
BBC.co.uk

BBC.co.uk

Naime, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u celosti je poništila otvoreni postupak javne nabavke sredstava za finansiranje 54. Dragačevskog sabora trubača u Guči. U postupku odlučivanja, po zahtevu za zaštitu prava jednog od ponuđača, osporen je način na koji je urađena konkursna dokumentacija. - Da je bila opravdana sumnja kako je čitav postupak javne nabavke nezakonito pokrenuo Adam Tadić, direktor Centra za kulturu, umesto Opštinska uprava, govori i činjenica da je tek na sednici Skupštine opštine Lučani od 27. maja izmenjena odluka o organizaciji u delu prenošenja nadležnosti sa opštinske uprave na Centar za kulturu, što je klasična zloupotreba službenog položaja koja pokreće i krivičnu odgovornost. Sumnja se da su postavljeni uslovi diskriminatorski i da je reč je o favorizovanju jednog od ponuđača bliskog partiji kojoj pripada Tadić - navodi se u saopštenju Jolovića. Kako je organizator sabora opština Lučani, Odbornička grupa SNS je zatražila da zbog loše organizacije prošlogodišnjeg sabora kompletno opštinsko rukovodstvo podnese ostavku i tako spase „Trubu“. - Udružili su se i vratili da Sabor vode oni koji su do 2002. godine njegovo finansijsko poslovanje držali na „pozitivnoj nuli“. Stranke, čiji odbornici vrše lokalnu vlast u opštini Lučani, zajedno su osvojile oko 20 odsto glasova na parlamentarnim izborima (opoziciona SNS 61,38). Zbog ličnog bogaćenja uvedeni su prateći sadržaji svuda i na svakom mestu. Prodaja piva je na prvom mestu. Pod šatrama harmonika, pevačice, plesačice - kaže Jolović. On podseća da prošle godine nije bilo ni trubačke budilice.
- Utihnule su prangije. Komunalna higijena ispod svakog nivoa. Trubački orkestri bojkotovali su Guču, a smanjena je i poseta gostiju. Drastično su smanjeni prihodi i neopravdano povećani troškovi koji su prošle godine iznosili 51 milion dinara i bili najveći od postojanja Sabora trubača koji se ove godine održava 54. put od 6. do 10. avgusta - navodi Jolović.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA