Najnovije

Berlin zahteva od američkog špijuna da napusti Nemačku

Nemačka vlada zatražila je od glavnog predstavnika američkih obaveštajnih agencija u Nemačkoj da napusti tu zemlju.
Dugogodišnja besramna špijunaža navodnog geopolitičkog partnera, foto: Zdnet.com

Dugogodišnja besramna špijunaža navodnog geopolitičkog partnera, foto: Zdnet.com

- Potez Vlade predstavlja odgovor na to što predstavnik obaveštajnih agencija SAD nije ništa uradio da bi objasnio navode o američkom špijuniranju u Nemačkoj, počev od navodnih aktivnosti američke Nacionalne bezbednosne agencije pa sve do najnovijeg incidenta - rekao je Klemens Biniger, predsednik parlamentarnog komiteta za nadzor obaveštajnih službi, a prenela agencija AP. Savezno državno tužilaštvo Nemačke potvrdilo je juče medijske izveštaje Zidojče cajtunga, NDR i VDR o tome da se protiv još jedne osobe, osumnjičene za špijunažu u korist Amerike, vodi istraga i da je reč o osobi iz Ministarstva odbrane. U celoj aferi američkog prisluškivanja, u kojoj prema indicijama ni Merkelova nije pošteđena, a koja duže vremena opterećuje nemačko-američke odnose, stiglo je prošle sedmice još jedno saznanje da je jedan agent BND radio za Ameriku i da je, prema medijskim izveštajima, navodno, prosledio Amerikancima 218 tajnih dokumenata BND za 25 000 evra.
Kliknite ovde:Amerika špijunirala telo koje je oformljeno da ispita njeno špijuniranjeŠTAJNMAJER: Amerika da objasni šta njihov špijun traži u NemačkojAmerički ambasador daje Nemcima raport zbog špijunaže!
Nemačko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je krajem prošle sedmice americkcog ambasadora John Emersona na razgovor, a šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer pokazao je, navode mediji, ljutnju zbog špijunske afere u BND. Izvor: 021.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA