Najnovije

DS: Za Malog isti kriterijum, pod hitno ispitati sumnje

BEOGRAD - Demokratska stranka ukazala je danas da hitno moraju biti ispitane sumnje da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali plagirao doktorat, kao i da za njega moraju biti isti kriterijumi kao i za sve ostale.
Siniša Mali (Foto: JuTjub)

Siniša Mali (Foto: JuTjub)

''Sumnje da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali plagirao doktorat moraju kao i u svim ostalim slučajevima biti hitno ispitane, a zatim potvrđene ili otklonjene od strane najstručnijih, nezavisnih i objektivnih ljudi'', navedeno je u saopštenju DS. Ta stranka se, kako je navela, i sada pridružila zahtevima da se oformi nezavisna komisija koja će se baviti preispitivanjem zvanja i disertacije gradonačelnika Beograda. Iz DS tvrde da se ''i iz tog primera vidi koliko je vlast grešila kada je politički branila ministra policije optuženog za plagijat i kada je svakoga ko se usudio da govori o ovom problemu proglašavala za neprijatelja države i zaštitnika kriminalaca u policiji, jer je očigledno da svaki pojedinačni slučaj mora biti nepristrasno ispitan''. Grupa autora osporila je na sajtu Peščanika doktorat Siniše Malog, a dekan Fakulteta organizacionih nauka dr Milan Martić rekao je Tanjugu da je doktorat naučno validan i da je prošao svu proceduru predvidjenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije.
Pročitajte na ovu temu:DS traži da se ispita Šapićev doktoratVerbić: Mića Jovanović potvrdio da nema londonski doktoratVučić: Pročitao sam Nebojšin doktorat i uopšte nije loš!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA