Najnovije

Čanak: Vlada se preračunala, misleći da neće građani iskazati grupno nezadovoljstvo

BEOGRAD –Predsednik sindikata Nezavisnost Branislav Čanak izjavio je da sindikat ostaje pri nameri da od utorka bude u stalnom protestu ispred skupštine, sve dok se ne povuku izmene zakona o radu i o PIO, koje je Vlada danas usvojila.
Predsednik sindikata Nezavisnost Branislav Čanak . Foto: Mc.rs

Predsednik sindikata Nezavisnost Branislav Čanak . Foto: Mc.rs

On je novinarima rekao da je današnji protest članova dva reprezentativna sindikata pred vladom bio „iznuđen izjavom premijera Aleksandra Vučića da po najhitnijem postupku ubacuje zakon o radu i PIO fondu u proceduru”, te zbog manipulacija u javnosti po pitanju razloga zbog kojih je sindikat napustio pregovore s vladom. Čanak tvrdi da se vlada „preračunala, misleći da neće građani iskazati grupno nezadovoljstvo”. Mali broj prisutnih na današnjem protestu objasnio je kratkim rokom u kojem je organizovan. Sindikat je inače protest nastavio ispred Doma sindikata, gde je trebalo da se održi Konvencija Pokreta socijalista. Samo u jedom trenutku grupa demonstranata pokušala je da probije policijsko obezbeđenje i uđe u Dom sindikata, ali je to osujećeno.
Pročitajte još:Vučić: Možete da nas spalite usred Vlade, ali pregovora više nema!KRSTIĆ: Dogovorio sam se sa Vučićem da podnesem ostavku
Izvor: Tanjug, Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA