Najnovije

Sankcije im ne mogu ništa: Ruske interkontinentalne rakte 100 procentno ruske

MOSKVA - Strateškim nuklearnim snagama Rusije nikakve sankcije ne mogu naškoditi – saopštio je Andrej Zverev, direktor firme „Roselektronika” koja igra važnu ulogu u proizvodnji raketa.
Svi delovi ruski (Foto: RIA)

Svi delovi ruski (Foto: RIA)

Istovremeno je i objasnio zašto stvari tako stoje, zbog čega je taj deo ruske vojne moći „neprikosnoven”: „Sve je naše, domaće. U strateškim međukontinentalnim raketama Rusije nema ništa strano i uvozno – ni ekserčića, ni jednog jedinog čipa. Ovo važi i za naše rakete „Topolj”, „Jars” i „Bulava”. Zverev je istovremeno otkrio da u ruskim vojnim avionima i PVO sistemima ima i ponešto što nije rusko.
Pročitajte još:Lista najmoćnijih vojnih sila 1. SAD, 2. Rusija, 3. Kina, 21. Ukrajina, 30. S. Koreja…
„Nije celishodno baš sve sam proizvoditi. To ne rade ni SAD ni, na primer, Francuska ili Nemačka. Takvoj tehnici je potreban ogroman broj elektronskih komponenti, pa svi uzimaju ono što im je potrebno sa međunarodnog tržišta. Nama je u ovom segmentu najvažnije da bude u Rusiji sve što je u toj oblasti intelektualna svojina” – podvukao je Zverev. Ukrajinski predsednik Petar Porošenko je u junu svojoj industriji i nauci zabranio svaku vojno-tehničku saradnju sa Rusijom. Izvor: Fakti  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA