Najnovije

Dačić: Bar nekoliko stotina miliona evra...

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić apelovao je danas na sve zemlje učesnice predstojeće Donatorske konferencije da što više pomognu Srbiji i Bosni i Hercegovini i izrazio očekivanje da će biti prikupljeno nekoliko stotina miliona evra za oporavak od posledica poplava.
Dačić u akciji (Foto: JuTjub)

Dačić u akciji (Foto: JuTjub)

"Koliko će sredstava biti prikupljeno, neće se moći tačno sada reći, pa čak ni prekosutra jer su u pitanju izjave odnosno proklamacije da će to biti urađeno u narednom periodu ali sigurno očekujemo nekoliko stotina miliona evra kada je reč o zajedničkim donacijama za Bosnu i Srbiju", rekao je Dačić nakon sastanka sa Helen Klark, adminstratorkom Programa UN za razvoj (UNDP). Klark i Dačić su precizirali da će na konferenciji biti predstavljen Izveštaj Vlade Srbije o proceni štete od poplava i potreba u čijoj izradi su učestvovali predstavnici EU i Svetske banke, kao i 30 eksperata iz UN.
Nezavisno od toga, UNDP je napravio predloge o budućim koracima.
Klark, koja će predstavljati UN na Donatorskoj konferenciji, rekla je da je imala prilike da se lično upozna sa posledicama poplava u Srbiji. Ona je najavila da će sutra obići poplavljena područja kako bi se lično uverila kakvo je stanje na terenu. U Briselu se 16. jula organizuje Donatorska konferencija na kojoj će se na osnovu analiza EU, UN i Svetske banke prezentovati donatorima Izveštaj o proceni štete, koju su katastrofalne poplave ostavile za sobom u Srbiji i BiH u maju ove godine. Konferenciju organizuju francuska i Slovenija, a njen domaćin je Evropska komisija. Prema preliminarnim podacima, šteta od poplava koje su nedavno pogodile deo Srbije iznosi 1,5 milijardi evra. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA