Najnovije

DSS: Neka se Vlada izjasni o zahtevu Nemačke da Kosovo dobije mesto u UN

BEOGRAD - Zamenik predsednika DSS Aleksandar Popović ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je delegacija vladajuće nemačke Hrišćansko demokratske unije (CDU) došla da podseti Srbiju na obaveze koje joj je Nemačka dala.
Nenad Popović (Dss.rs)

Nenad Popović (Dss.rs)

Popović je kazao da je Srbiji prvi put javno rečeno da je za njen ulazak u Evropsku uniju neophodno da Kosovo dobije mesto u Ujedinjenim nacijama. On je pozvao Vladu da se izjasni koji je njen stav o tom uslovu i da otkrije da li je od Srbije traženo i da podrži unitarizaciju Bosne i Hercegovine. On je rekao da je za DSS ovo je neprihvatljivo i pozvao je Vladu da kaže svoj stav o tim pitanjima. Zamenik predsednika DSS je rekao i da je Srbija, uklanjanjem barikada s mosta preko Ibra, u Kosovskoj Mitrovici, sama promenila realnost i otvorila put Albancima za preuzimanje i severnog dela Kosova. Aleksandar Popović ocenio je danas da je poražavajuće to što je vlada Srbije prekinula socijalni dijalog i što će taj zakon ući u skupštinsku proceduru bez prethodne javne rasprave. On je kazao da Vlada govori da bi novi Zakon o radu trebalo da doprinese zapošljavanju, a to nije tačno, jer zakon ne rešava nezaposlenost, već su za to potrebni obnavljanje i rast domaće proizvodnje. Popović je kazao da je Vlada koja ukida javne rasprave i socijalni dijalog i ne poznaje osnovne procedure - loša vlada, a da vlada Srbije svaki dan to uverenje učvršćuje. Da podsetimo, najmanja nezaposlenost je bila u vreme prve Vlade Vojislava Koštunice, posle nje nezaposlenost je samo rasla.
Pročitajte još:MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Pale su maske – EU stvara Veliku Albaniju
Popović je, povodom ostavke ministra finansija Lazara Krstića, podsetio da je u Krstićevom obrazloženju jedan od razloga za ostavku to što nije prihvaćen njegov predlog da struja poskupi za 30 odsto. Popović je kazao da time Vlada ponovo pokazuje nerazumevanje za rad nezavisnih državnih organa, i nepoznavanje procedure jer „ne može ministar finansija da predlaže poskupljenje struje, već to radi upravni odbor Elektroprivrede Srbije dajući predlog Agenciji za Energetiku kao nezavisnom regulatornom telu koja procenjuje da li je zahtev opravdan i u kom procentu“. Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA