Najnovije

Sindikalni vođa LJubisav Orbović ima platu 344.000 dinara!

BEOGRAD - LJubisav Orbović, koji bi trebalo istinski da se bori za prava radnika, a tokom čijeg je sedmogodišnjeg mandata predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) bez posla ostalo oko 300.000 ljudi, mesečno inkasira neverovatnih 3.000 evra, saznaje Kurir.
Plata "prava sitnica" Foto: mc.rs

Plata "prava sitnica" Foto: mc.rs

Međutim, u imovinskoj karti sindikalnog lidera, čija je zarada skoro desetostruko veća od prosečne radničke plate, objavljenoj na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, navedeno je da prima „samo“ 59.598 dinara naknade kao predsednik UO Fonda PIO. - Orbović je propustio da navede da kao predsednik sindikata ima platu 180.000 dinara, što je samo osnovica. Na to prima još i naknadu kao član Socijalno-ekonomskog saveta i Saveta za evropske integracije, i to po 50.000 dinara. Sa tih 60.000 dinara iz Fonda PIO čovek izađe na 340.000 dinara mesečno - priča izvor Kurira i nastavlja: - Međutim, to nije sve. Orbović takođe uzima dnevnice za stalna putovanja kojekuda. Na primer, na osnovu poslednjeg putovanja u Ženevu, gde je boravio tri sedmice, uzeo je na ime dnevnica 450.000 dinara. Orbović nije bio raspoložen da govori o svojim primanjima kao lider jednog od najvećih sindikata, što je pozicija na kojoj se nalazi od 2007. - Nisam u prilici da pričam - bio je kratak Orbović i prekinuo vezu, ne želeći da odgovori na još značajnije pitanje - zašto sve naknade nisu uredno navedene u imovinskoj karti.
Pročitajte još:Počeli protesti protiv Zakona o radu
Prema zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneru koji ne prijavi imovinu ili daje lažne podatke sa namerom da prikrije podatke o imovini preti kazna zatvora od deset meseci do pet godina, plus decenija zabrane obavljanja bilo koje javne funkcije. U Agenciji za borbu protiv korupcije juče nije bilo moguće dobiti odgovore na pitanja da li su proveravali tačnost Orbovićevog izveštaja o imovini, niti da li je on dužan da prijavi sve prihode. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA