Najnovije

Šta povezuje Crnogorce, grinje i DŽenifer Lopez?

DŽenifer Lopez od sada ima i svoju imenjakinju u svetu arahnida, jer su naučnici predvođeni Vladimirom Pešićem sa Univerziteta Crne Gore, po ovoj popularnoj pop pevačici nazvali jednu vrstu vodenih grinja koja je otkrivena u Portoriku.
Dobila imenjakinju (Celebuzz.com)

Dobila imenjakinju (Celebuzz.com)

Biolog Vladimir Pešić sa Univerziteta Crne Gore izjavio je 16. jula da su se on i njegove kolege tokom istraživanja zabavljali uz muziku njujorške pevačice koja je porieklom iz Portorika. "Razlog za ovako neobično ime grinje je jednostavan - DŽej Lo i njene pesme održavale su naše dobro raspoloženje dok smo pisali rad i gledali Svetsko prvenstvo u fudbalu", izjavio je Pešić. On je jedan od dopisnih autora studije objavljene u časopisu "ZooKeys". Neobičan potez nazvao je "malim znakom zahvalnosti prema pevačici".
Pročitajte još: Srpski turisti napadnuti u Crnoj Gori!
Kako prenosi AP, Pešić je zajedno sa nekolicinom drugih naučnika otkrio grinju Litarachna lopezae na koralnom grebenu u prolazu Mona, između Portorika i Dominikanske Republike. Pešić je dodao kako je tokom Mundijala navijao za Nemačku, kao pravi Evropljanin, ali da je ceo međunardni tim sa kojim je sarađivao bio ujedinjen fudbalskom himnom DŽenifer Lopez. Izvor: CDM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA