Najnovije

(VIDEO) Potpuni slom ofanzive Ukrajinaca: Pobunjenici osvojili Marinovku!

DONJECK  - Komandant mesta Snežnoe Evgeni Gorbik potvrdio da selo Marinovka u regionu Donjeck je pod kontrolom snaga Novorusije. Napad na selo je počeo jutros u pet sati. Tokom sukoba, ukrajinski vojnici su bili potpuno okruženi. Deo Ukrajinaca je uspeo da izvrši proboj ali su bežeći ostavili svoje mrtve i ranjene vojnike, kao i veći deo naoružanja. Selo Marinovka nalazi četiri kilometra od granice ukrajinskog-ruskog rudarskog okruga. Prema popisu iz 2001, ona je imala populaciju 629 ljudi. Osvajanjem Marinovke snage Novorusije su stabilizovale položaje na jugu svoje teritorije i povećali dužinu granice koju kontrolišu.
Marinovka obeležena crnom strelicom (Foto: RIA)

Marinovka obeležena crnom strelicom (Foto: RIA)

Pravda podseća, da je upravo iz ovog reona bilo nekoliko izveštaja ukrajinskih vojnika koji su u telefonskim javljanjima u programe ukrajinskih televizija tvrdili da su uništeni čitavi bataljoni Ukrajinaca, kao i da je na stotine mrtvih.
Pročitajte još: Novi dramatičan raport sa fronta: 2. bataljon je zbrisan, ovde je i kamen istopljen!Ukrajinski vojnik u paničnom javljanju: Ostalo nam je 400 ljudi od skoro 800!
Tokom bitke zarobljeno je i nekoliko ukrajinskih vojnika. Onis u ispričali da su poslati u bitku posle samo 10 dana obuke. Da im vojska nije dostavljala hranu i municiju, a kada su se povlačili oni su ostavljeni na kontrolnom punktu gde su se i predali proruskim snagama. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA