Najnovije

KRATKE I DUGE CEVI: Ko uteruje strah u Skupštinu Srbije?

BEOGRAD - Momir Stojanović (SNS) odbacio tvrdnje Zorana Živkovića (NS) o prisustvu ljudi s dugim cevima u parlamentu i dodao da Živković želi da izazove strah u skupštini.
Živković: Da li je rad Parlamenta ugrožen ili je ovo posledica usvajanja novog zakona? (Foto: JuTjub)

Živković: Da li je rad Parlamenta ugrožen ili je ovo posledica usvajanja novog zakona? (Foto: JuTjub)

"Nikako ne možemo da prihvatimo da se u parlament priziva strah. Pozivam vas da u parlamentu snimite takve ljude ako ih pronađete", poručio je Stojanović novinarima u skupštini. Živković je prethodno rekao da su u jeku rasprave o zakonu o radu, koji je, kako je ocenio, najavljen kao "uskršnji poklon radnicima", sindikati protestuju ispred parlamenta, a u samoj zgradi je, prema njegovoj proceni, 30 do 50 policajaca u majicama i farmerkama sa torbicama u kojima drže oružje. "Pitao sam predsednicu parlamenta ko je poslao to obezbeđenje, da li je rad parlamenta ugrožen ili je ovo strah od posledica usvajanja zakona", rekao je Živković predstavnicima medija. On je dodao da nema ništa protiv što se ispred parlamenta održava protest, naglasio da je legitiman i prijavljen, ali i da nema potrebe da se u parlamentu stvara atmosfera straha. "Nema potrebe da ovde imamo kratke i duge cevi kojima nije mesto u paramentu", rekao je Živković. Stojanović je, reagujući na optužbe Živkovića, naveo da izjavu predsednika Nove stranke vidi kao način da se izazove strah u trenutku dok se u skupštini vodi rasprava o izmenama Zakona o radu i istovremeno traje protesti ispred zgrade. "Čime je motivisan Živković da daje takvu izjavu, možda zato što je svestan da i on snosi odgovornost za pljačkaške privatizacije zbog kojih su radnici dovedeni u ovu poziciju", upitao je Stojanović i ponovio da su izmene zakona u najboljem interesu radnika.
Povezane vesti:Žestoka svađa Martinovića i Đurišića u skupštiniPolicija će snimati učesnike protesta kod Skupštine SrbijeVIC: Kako se u skupštini igraju žmurke?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA