Najnovije

Španska kontrola leta i Rusija optužuju Ukrajinu za rušenje Boinga!

Nekoliko minuta pre pada Boinga u Ukrajini u blizini su primećeni ukrajinski borbeni avioni, piše na svom Tviter nalogu španski kontrolor leta malezijskog aviona.
Mesto pada malezijskog aviona (Foto: LifeNews)

Mesto pada malezijskog aviona (Foto: LifeNews)

Borbeni avioni su proleteli pored Boinga 777 tri minuta pre nego je nestao sa radara. „Kada je Boing jednostavno nestao, kijevske vlasti su nam odmah javile da je pao. Kako su mogli tako brzo da saznaju?“ pita se Karlos na svom mikroblogu.

I Rusi optužuju Ukrajinu

Sistemi protivavionske odbrane Rusije 17. jula nisu radili u blizini ukrajinske granice, borbeni avioni Rusije takođe nisu leteli, stoji u izjavi Ministarstva odbrane Rusije, koju prenose RIA Novosti. Ministarstvo takođe raspolaže informacijama da je u oblasti Donjecka (na jugoistoku Ukrajine) postavljeno 27 lansera raketa „buk m1“, kojima je naoružana ukrajinska armija. Ta vrsta protivavionskog oružja može da pogodi cilj na visini od trideset kilometara i više.
Pročitajte još: Ukrajinci gađali Putinov avion!
Ministarstvo odbrane Rusije ne veruje izjavama Kijeva da rakete „buk“ ili borbeni avioni Ukrajine nisu pucali u vazdušne ciljeve u zoni u kojoj se srušio Boing. Sa druge strane Ukrajina je objavila audio snimak navodno presretnutog razgovora dvojice pobunjenika u kome oni priznaju da su srušili putnički avion. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA