Najnovije

(VIDEO) Vojni izveštaj Novorusije otkriva gde su tačno Ukrajinci "u škripcu"

Napad proruskih snaga na grad Marinovka rezultirao je zauzimanjem ovog mesta tokom jučerašnjeg dana. Armija DNR je ovim potezom praktično blokirala usko grlo na južnoj granici Ukrajine. Ukrajinci su tokom povlačenja ostavljali svoje ranjene i vozila za sobom, stoji u video izveštaju koji je napravio ukrajinski Južni front.
Marinovka označava tačku razdvajanja, skrinšot

Marinovka označava tačku razdvajanja, skrinšot

Takođe se navodi da su za njima ostali prikriveni agenti kijevskog režima "koji će biti uništeni". Takođe, do sada neobjavljen broj vojnika Ukrajine dezertirao je i sprema se da pređe granicu ka Rusiji, navodi se u izveštaju. Armija Donjecke narodne republike takođe je napala selo Severnaje, gde je pretrpela gubitke od 50 mrtvih i ranjenih. Tačka je izgubljena.  Dva aviona Su-25 oborena su u blizini sela Saur-Magila dok su vršili vazdušne napade. Planirani napad iz Luganska ima za cilj da razdvoji jedan "džep" ukrajinske armije od ostalih. Borbe se trenutno odvijaju blizu sela Šestje. Na jugu zemlje, oko Marinovke, nalaze se ostaci bataljona "Azov" Vojske Ukrajine i 79. modilna brigada. Istočno, Ukrajina ima 24. i 72. mobilnu vazduhoplovnu brigadu. [video width="640" height="360" mp4="http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2014/07/juzni-front.mp4"][/video]
Pročitajte:Ukrajinski padobranci sa aerodroma u Lugansku očajnički mole za pomoć!Malezijski avion oboren od strane ukrajinskog SU-25!(UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO i FOTO) Užas na mestu pada aviona u Ukrajini!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA