Najnovije

Mali za razvoj malih sportova

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas delegaciju Srpske asocijacije američkog fudbala i tom prilikom naveo da grad Beograd želi da pomogne što većem broju malih sportova, odnosno onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi.
Gradonačelnik BG Siniša Mali (foto Jutjub)

Gradonačelnik BG Siniša Mali (foto Jutjub)

Mali je istakao da se američki fudbal u Srbiji i ne može smatrati malim sportom s obzirom na to da ima tridesetak klubova i 2.000 aktivnih igrača. - Američki fudbal je relativno mlad sport u Srbiji, odnosno ima 10 godina od kada aktivno postoji u našoj zemlji, ali su već postignuti veliki uspesi - rekao je gradonačelnik u Starom dvoru. On je naglasio da je ova godina prekretnica za taj sport jer su Beogradski vukovi osvojili drugo mesto u finalu IFEF lige šampiona u Francuskoj, dok je Goran Nišavić izabran za predsednika Međunarodne evropske federacije američkog fudbala. - Čestitam "Beogradskim vukovima" koji su u poslednjih 20 sekundi izgubili u finalu, ali pokazali da imamo ekipu za najviše domete i da taj sport dobija na atraktivnosti i popularnosti u Srbiji - rekao je Mali.
Povezano:Mali stoji iza svog doktorata
Grad Beograd će, dodao je, shodno svojim mogućnostima finansijski podržati uspeh "Vukova" i pomoći koliko može, a ako bude novca u budžetu sledeće godine će pomoći ne samo američki fudbal nego i sve ostale sportove. Mali je dodao i da će grad podržati inicijativu da se fajnal for američkog fudbala održi u Beogradu što će, ako do toga dođe, doprineti promociji i sporta i srpske prestonice. Nišavić se zahvalio na pomoći za odlazak u Francusku navodeći da je funkcija na koju je izabran velika čast i odgovornost jer predstavlja zemlju i grad iz koga dolazi. Predstavnici "Beogradskih vukova" poklonili su gradonačelniku dres sa brojem 1. Sastanku su prisustvovali i predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević i kapiten Vukova Marko Bateš i sekretar za sport Slavko Gak. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA