Najnovije

Porošenko kaže da "agresija" protiv Ukrajine je svetski problem

Predsednik Ukrajine Petar  Porošenko obraćanju narodu u zemlji, rekao je da tragedija sa Boingom 777 na nebu Donbasa  pokazuje: rat je došao na teritoriju Ukrajine i proširio se na ceo svet.
Petar Porošenko (Foto: JuTjub)

Petar Porošenko (Foto: JuTjub)

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da ukrajinske snage nisu pucale ni na jednu metu u vazduhu. "Ne isključujemo da je ovaj avion oboren i naglašavamo da Oružane snage Ukrajine nisu preduzele nikakvu akciju protiv meta u vezduhu", rekao je Porošenko i izrazio uverenje da će "odgovorni za tu tragediju odgovarati". "Teroristi su ubili skoro 300 ljudi među njima žene, decu, građane mnogih zemalja sveta." - Rekao je šef ukrajinske države."Današnja tragedija, nažalost, još jednom je dokazala  da terorizam nije lokalni, već globalni problem stranih agresija protiv Ukrajine. Nije samo naš problem, to je pretnja evropskoj i globalnoj bezbednosti,prevazići to zahteva zajedničke napore." - Dodao je on. Ukrajinski predsednik je rekao da je "ceo svet je video pravo lice agresora" . Ruski predsednik Vladimir Putin je u oči krivi za smrt putnika na avionu da su krive ukrajinske strane. Ruski lider je naglasio da tragedija ne bi desila da Ukrajina ne nastavlja  neprijateljstva na  jugo-istoku zemlje. Ranije, ruski predsednik je u više navrata kritikovao Porošenka za odluku da napusti prekid vatre i nastavi ofanzivu protiv vojske u regionu Donjeck.
Pročitajte još:Španska kontrola leta i Rusija optužuju Ukrajinu za rušenje Boinga(UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO i FOTO) Užas na mestu pada aviona u Ukrajini!
Izvor: top.rbc.ru, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA