Najnovije

Komandant četnika Živković: Avion su oborili Ukrajinci!

LUGANSK - Komandant Četničkog pokreta Bratislav Živković koji zajedno s istomišljenicima učestvuje u borbenim akcijama na jugo-istoku Ukrajine na strani protivnika režima u Kijevu dao je intervju novinarima Glasa Rusije.

Odred Jovan Šević (Foto: Četnički pokret)

Odred Jovan Šević (Foto: Četnički pokret)

Kijev optužuje odrede samoodbrane na jugoistoku za katastrofu malezijskog aviona. Šta mislite, ko je odgovoran? Po opštem mišljenju krivicu za obaranje putničkog aviona snosi jedino Ukrajinska vojska koja ovim potezom želi da izboksuje nekoliko dana primirja radi sprovođenja istrage. U stvari, pozadina svega je pokušaj dobijanja vremena radi pregrupisavanja ukrajinskih jedinica i njihovo izvlačenje iz okruženja. Strelkov je apsolutno odbio ovakvo "primirje" koje mu je predloženo. Uostalom kakav je interes Novorusije da obara putničke avione? S druge strane Ukrajina želi još jednom očajničkom manipulacijom da krivicu za rat i zločine prenese na Rusku Federaciju. Da li je po vašem mišljenju avion oboren namerno, da bi neko ohrabrio NATO da se interveniše? Avion je svakako namerno oboren a šta je u glavama ukrajinskih oligarha to samo Bog zna. Da li je tačno da je vaš odred prošle nedelje imao četvoricu ranjenih? Da li stižu novi dobrovoljci iz Srbije? Naš Četnički odred "Jovan Šević" je prerastao u Slavjanski četnički odred kada nam se priključio već formiran Ruski dobrovoljački odred. Sada nam se već i priključila i jedna doktorica Anja i jedan Bugarin. Zaista smo Slavjanski odred. U akciji oko Luganskog aerodroma smo imali ukupno šest lakše ranjenih Srba i jednog rusa, Saša Klišnja komandira ruskog dela u našem Odredu. Od šest četnika trojica su sada u bolnici, jednog čeka operacija na obe noge. Ostala trojica povređenih su sa nama u jedinici a jedan je na poštedi dok mu se ne sanira rana na leđima. Dolazak novih četnika sam za sada stopirao jer smo u nemogućnosti da ih bezbedno prebacimo na slobodnu teritoriju. Oni su spremni i čekaju.
Pročitajte još: Strelkov: Imamo informacije da je avion bio pun leševa!
Gde se trenutno nalazite? Mi se nalazimo u Lugansku jer je to deo teritorije Slavenoserbije koji je nama interesantan. Ovde je stanje stabilno i fašizam neće proći! Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA