Najnovije

DRAMATIČNI RAPORT KOMANDANTA SLAVJANSKA: Opkoljeni smo, sada smo u kotlu!

SLAVJANSK - Snage "kijevske hunte" koje učestvuju u specijalnoj operaciji na istoku Ukrajine uspele su da potpuno odseku Slavjansk od spoljnog sveta i počnu da stežu obruč oko grada, saopštio je komandant ustanika Igor Strelkov koji je istovremeno i ministar odbrane Donjecke republike.
Igor Strelkov (Foto: Jutjub)

Igor Strelkov (Foto: Jutjub)

„Protivnik je odsekao Slavjansk od sela Nikolajevka, kroz koje je prolazio poslednji „put života“ između grada i spoljnog svetu. Snage ustanika su odbačene u Nikolajevku, borbe se trenutno vode između Nikolajevke i susedne Semjonovke“ - citirao je Strelkova njegov pomoćnik. „Protivnik polako, ali sigurno steže obruč oko grada". Strelkov je rekao da je Slavjansk ostao bez vode jer su vojnici pod komandom Kijeva uništili vodovod. Artiljerija, sistemi „Grad“ i „Uragan“ deluju po položajima i stambenim zonama. Odlučnost naše pešadije ne može da zaustavi armadu oklopnih vozila u uslovima u kojima na svaka tri naša borca dolazi po jedno oklopno vozilo. Sada smo u kotlu. Ovo je davno očerkivani kotao“ - kazao je sagovornik agencije. Prema njegovim informacijama, ustanici su danas imali dva ubijena i tri ranjena vojnika. Uspeli su da unište jedan ukrajinski tenk.
Pročitajte još:Komandant odbrane Slavjanska bio dobrovoljac u Vojsci Republike SrpskeStrelkov upozorio Putina: Ideš istim putem kao Milošević!
Izvor: Fakti, LifeNews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA