Najnovije

Jeste li nekad nešto sanjali, a zatim se to kasnije i dogodilo?

Jeste li ikad proživeli iskustvo u kome ste nešto sanjali ili videli, a zatim se to kasnije i dogodilo? Fenomen predosećaja ili prekognicije i danas je vrlo intrigantan u svetu 'na ivici nauke'.
F

F

Gospođa Lesli Brenan leži u fotelji i gleda film na televiziji. NJen odmor prekida izvanredna vest o teškoj eksploziji hemijske fabrike u Fliksboru sa mnogo žrtava. U podne za vreme ručka prijateljicama prepričava događaj, pa se smeju kako fabrici nije ništa i da su reporteri još jednom pogrešili. Popodne, tačnije u 17 časova, kad počinje viševekovna čajanka u svakom engleskom domu, na televizoru prekid programa i dojava o eksploziji koja se upravo dogodila! Sandra MekDonald je bila na jednom plesu i tamo se upoznala sa par mornara. Nakon nekoliko dana posle isplovljavanja njihovog broda Sandra je imala viziju kako podmornica propušta vodu. Ispričala je to poznanicima, da bi par dana kasnije ta podmornica doživela nesreću, ali ipak mornari su za razliku od njenog sna preživeli. Slični događaji su prethodili urušavanju brane Teton 1976., kao i smrti vojnika u Drugom svetskom ratu. U mnogim serijama i filmovima možemo videti slučajeve saradnje policije i vidovnjaka, što je nekad bilo nezamislivo, a sada je deo detektivskog zvanja. I u 'Istrazi', ukinutoj emisiji o kriminalu na hrvatskoj Nova TV bili smo svedoci i više nego uspešne saradnje.
U ovom slučaju nije bilo baš tako, ali gospođa Nela DŽons je bila u pravu. Na području Bradforda, Ludsa i Hadersfilda je trajao nezapamćeni niz ubistava, tačnije ubijeno je 12. žena. Gđa DŽons je obavestila jednu novinarku o svojim vizijama i nakon intervjua, novinarka je odlučila da ne objavi podatke zbog straha o mogućem kopiranju ubijstava. Nakon nove godine ubojica je srećom uhapšen i samim tim je napokon intervju izvađen iz 'bunkera'. Gđa DŽons je rekla da se ubica zove Piter, da je kamiondžija, da mu vozilo počinje sa C, živi u velikoj kući u Bradfordu na broju 6, s ogradom od kovanog gvožđa. Pravi podaci su da se ubica zove Piter Satklif, živi u Garden Lejn 6 u Bradfordu... Poznat je i slučaj u kojem, nakon avionske nesreće, David But govori kako već punih deset dana ima vizije o njoj. Prilikom ispitivanja je utvrđeno da vizija traje i nakon nesreće, a i da su Butovi podaci netačni jer bi po njegovoj viziji trebao pasti potpuno drugačiji avion. 25.5.1979. DC10 pada nakon poletanja i sve savršeno odgovara Butovom opisu.
Čak je i Adolf Hitler još u Prvom sv. ratu imao san o smrti u rovu, pa je na vreme izašao iz njega, dok su mu svi saborci poginuli. Već sam opisao Titanik i predviđanje u knjizi Titan. Pokojni lord Kilbraken je imao snove o pobedama konja i tako je zarađivao prilične svote na kladionicama. DŽordž Kranmer je tvrdio mesec dana da će pobediti konj sa startnim brojem 100, najveći autsajder u trci, s koeficijentom 100, što je uspelo baš taj put, jedini put u istoriji. Ipak, najpoznatiji događaj je upravo onaj u kojem Hajd Vajt u društvu s prijateljem gleda trku i upisuje pobednike na papir uz bučno navijanje publike. Šok je izazvalo to što su posle ovog događaja saznali da je trka odgođena zbog magle. Papire s imenima pobednika iz svih trka Hajd drži u vitrini, ali nažalost, do dan danas se takva trka još nije održala (barem po saznanju A. C. Klarka). Monika MekBin je postala poznata po tome što joj je pozlilo nakon vizije o školi zatrpanoj urušenom planinom, a nedugo nakon što je to opisala kolegama to se uistinu i dogodilo. Stručnjaci smatraju da je ovaj fenomen povezan s alfa talasima u mozgu koji se ugase prilikom razmišljanja, a prilikom vizija ostaju uključeni jer osoba ne razmišlja o viziji već je jednostavno dobije. Može se spomenuti i Jungovo kolektivno nesvesno, kao i sinhronicitet i predviđanje. Kada se sve sabere i oduzme jedino pitanje koje preostaje je, događa li se sve u mozgu osobe ili neko podatke "aplouduje" sa nepoznatog izvora? I prva i druga opcija su neverovatne... Izvor: Neksus-svjetlost.com DEO KNJIGE 'SVETSKE MISTERIJE I TAJNE' (2006.) RATKA MARTINOVIĆA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA