Najnovije

Keri: Moskva je dala raketni sistem separatistima!

VAŠINGTON - Američki državni sekretar DŽon Keri rekao je danas da je raketni sistem kojim je oboren malezijski avion na istoku Ukrajine, Moskva dala proruskim snagama.
DŽon Keri (Foto: Tviter Stejt Department)

DŽon Keri (Foto: Tviter Stejt Department)

"Prilično je jasno da je taj sistem prebačen iz Rusije u ruke separatista", rekao je Keri za američku televiziju Si-En-En i dodao da je za obaranje aviona korišćen sofisticirani raketni sistem SA-11. "Pouzdano znamo da Ukrajina nema nigde takav sistem u blizini mesta gde je oboren avion. Tako da to očigledno ukazuje na počinioce, separatiste", dodao je on.
Pročitajte još:(VIDEO) Kijevske snage pod okriljem noći gađaju položaje prorusa
Keri je takođe rekao da je prilično groteskna scena na mestu pada aviona gde pobunjenici ometaju istragu i uklanjanje tela 298 žrtava. Kijev i proruske snage, uprkos međusobnom optuživanju za rušenje malezijskog aviona na nemirnom istoku Ukrajine, postigli su danas dogovor o uklanjanju tela putnika, dok zapadne zemlje jačaju pritisak na Rusiju da iskoristi svoj uticaj na proruske snage da omoguće neometanu istragu mesta nesreće. Proruske snage saopštile da imaju crne kutije iz aviona. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA