Najnovije

PRIVATIZACIJA: Hoće li Putin i Gasprom odvesti Zvezdu u vrh Evrope?

Namera „Gasproma“ da privatizuje Crvenu zvezdu sve je bliža realizaciji. U prilog tome i podatak da će tokom zvanične posete Srbiji Vladimir Putin biti gost i srpskog šampiona! Prvi čovek Ruske Federacije do kraja godine dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.
Kako saznaje "Kurir", čuveni svetski političar ponovo će, kao i u martu 2011. godine, biti gost Crvene zvezde. Još nije poznat tačan datum posete Putina, ali postoji velika šansa da to bude u oktobru. Plan je da najtrofejniji srpski klub i Zenit odigraju prijateljsku utakmicu, kojoj bi prisustvovao i ruski predsednik. Upravo će dolazak visoke delegacije, predvođene Putinom, u Srbiju i Crvenu zvezdu biti ključni korak ka dugo očekivanoj privatizaciji crveno-belih. Svetski naftni gigant „Gasprom“ želi da uzme Zvezdu pod svoje i vrati je na njeno mesto, među 32 najbolja kluba Evrope. Ruska kompanija posluje u Srbiji s velikim uspehom i isto to želi da nastavi u klubu iz LJutice Bogdana. Do dolaska Vladimira Putina u Srbiju očekuje se da bude donet zakon o privatizaciji sportskih klubova, što će biti ključan korak za konkretne korake „Gasproma“. Saznajemo, u delegaciji s predsednikom Rusije biće i Aleksej Miler, predsednik Upravnog odbora „Gasproma“. Upravo će Miler biti zadužen za razgovore o privatizaciji Zvezde. Nije isključeno da se i pre dolaska Putina u Srbiju počnu pregovori. Bitnu ulogu u kompletnom procesu mogao da bi ima i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike. Antić je doskora bio član uprave crveno-belih i odlično je upućen u prilike na Marakani. Otkako je „Gasprom“ preuzeo Zenit klub iz Sankt Peterburga doživeo je pravu renesansu. Igrati ozbiljnu ulogu u današnjem fudbalskom svetu moguće je samo ako uz sebe imate svetski „jakog“ vlasnika ili ako se zovete Real, Barsa, Bajern... Zvezdin spas je na vidiku.
Obavezno pogledajte:Kurc traži jači pritisak na Putina!(FOTO) BRITANCI OPTUŽUJU: „Putin je ubio našu decu“!Britanka dala otkaz u Raša tudej „zbog širenja laži za Putina“
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA