Najnovije

Gašić: Srbija za mirna rešenja!

BEOGRAD – Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Izraela u Beogradu Josefom Levijem, da je stav Srbije u vezi sa situacijom u Izraelu i Ukrajini jasan i naglasio da se naša zemlja zalaže za mirno rešavanje spornih pitanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Srbija za mirna rešenja! (Foto: JuTjub)

Srbija za mirna rešenja! (Foto: JuTjub)

„Stav Srbije, kada je reč o situaciji u Izraelu, ali i Ukrajini je jasan. Naša zemlja poštuje teritorijalni integritet svih članica UN i zalaže se za mirno rešavanje spornih pitanja”, rekao je ministar Gašić. Gašić i Levi su razgovarali o aktuelnoj situaciji u pojasu Gaze, Izraelu i na Bliskom Istoku, a ambasador je naglasio da se vojna operacija njegove zemlje sprovodi u cilju uništenja raketnih lansera i tunela u oblasti Gaze, kao i zaustavljanja raketiranja izraelske teritorije. Govoreći o saradnji Srbije i Izraela, dvojica zvaničnika su se saglasila da postoji širok prostor za unapređenje vojne, vojnomedicinske, naučnotehničke i vojnoobrazovne saradnje. Gašić je na sastanku istakao da je u toku sprovođenje međuresorne procedure po pitanju izrade nacrta teksta novog Memoranduma o razumevanju Vlade dve zemlje u vezi sa vojnom, odbrambenom i industrijskom saradnjom. Ministar odbrane je rekao da će planovi aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje u 2014. i 2015. godini biti usaglašeni u narednom periodu, stoji u saopštenju.
Pročitajte još:Diplomata otkrio: Zbog rata u Ukrajini Amerikanci povećali kupovinu municije od Srbije!
Gašić je, kako se navodi, detaljno informisao izraelskog ambasadora o posledicama katastrofalnih poplava i zahvalio na uručenoj humanitarnoj pomoći njegove zemlje. Izraelski ambasador je istakao važnost nastavka otpočete saradnje Vojnog arhiva Ministarstva odbrane i Memorijalnog centra za čuvanje sećanja na mučenike i heroje holokausta ''Jad Vašem”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA