Najnovije

MEDVED SE BUDI: Rusija ulaže skoro 2 milijarde evra u Crnomorsku flotu

Rusija će ojačati svoju Crnomorsku flotu čija je glavna baza na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koji je Rusija anektirala u martu ove godine, objavila je u sredu ruska vojska.
Drugi s leva Šojgu, zatim Putin i admiral Vitko (desno), foto: Nydailynews.com

Drugi s leva Šojgu, zatim Putin i admiral Vitko (desno), foto: Nydailynews.com

"Od danas kreće dalji razvoj moćne Crnomorske flote", objavio je admiral Aleksandar Vitko u poruci koju je objavila kancelarija za medije ruske vojske. Po njegovim rečima, jačanje flote odvijaće se kroz jačanje mornaričke avijacije, obalne artiljerije, izgradnju novih brodova i podmornica. Odgovor NATO-u Ruski predsednik Vladimir Putin u utorak je izjavio kako Rusija treba da obnovi vojnu infrastrukturu u Sevastopolju, na Krimu, kako bi ojačala odbranu zemlje, kao odgovor na jačanje prisustva NATO-a u istočnoj Europi i posebno na Crnom moru i na Baltiku. Više od 86 milijardi rubalja (1,75 milijardi eura) biće do 2020. godine posvećeno razvoju Crnomorske flote, objavio je u maju ruski ministar obrane Sergej Šojgu. Ruska flota nalazi se na Krimu od 18. veka, uključujući i period od postizanja ukrajinske nezavisnosti, na temelju sporazuma sklopljenog s Kijevom.
Pročitajte još:Ruska crnomorska flota uništila „odred borbenih brodova protivnika“Ruska flota dobija pomorske dronove sa autonomijom do 90 danaEvo kako Crnomorska flota iz Sevastopolja pomaže poplavljenima u Srbiji
Izvor: Hina, Danas.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA