Najnovije

Orbanu pada rejting?

BUDIMPEŠTA - Korupcionaški skandali i masovni protesti zbog kontroverznog poreza na Internet doveli su do pada podrške partiji Fides mađarskog premijera Viktora Orbana tokom proteklog meseca, pokazuje istraživanje javnog mnjenja.
Viktor Orban (Foto: JuTjub printskrin)

Viktor Orban (Foto: JuTjub printskrin)

Samo 26 posto anketiranih je reklo da bi glasalo za Orbanovu partiju, u odnosu na 38 odsto, prošlog meseca, pokazuje istraživanje instituta Medijan. Ovo je najveći pad rejtinga jedne stranke u Mađarskoj od pada komunizma 1990, preneo je AFP. Masovni ulični protesti zbog predloženog poreza na Internet u oktobru, od čega je Orban kasnije odustao, kao i diplomatski spor sa SAD zbog optužni za korupciju, stoje iza pada podrške, naveo je Medijan. "O korupciji se nikad nije tako otvoreno razgovaralo i mladi ljudi, nekada stena podrške za Fidesa, tako su ljuti... da su naposletku izašli na ulice u velikom broju", rekao je direktor Medijana Endre Han za francusku agenciju. "Fides je pravio jednu grešku za drugom što je neobično, to je kao negativni vrtlog u ovom trenutku", dodao je Han.
Pročitajte još:Orban optužio EU za krah „Južnog toka“Amerikanci uveliko podbunjuju Mađare protiv Viktora Orbana
Orbanova partija je ponovo izabrana u aprilu sa dvotrećinskom većinom, dovoljnom za izmenu ustava Mađarske, a pobedu je odnela i na izborima za Evropski parlament u maju i lokalnim izborima u oktobru. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA