Najnovije

BEZ USTRUČAVANJA: Islmska država ponovo napala civilne ciljeve otrovnim gasom

BAGDAD - Pripadnici Islamske države su napali jedan grad u iračkoj provinciji Anbar raketama u kojima se nalazi otrovni gas koji sadrži hlor.
Improvizovane eksplozivne naprave koje koriste borci Islamske držve (Foto: Vikipedija)

Improvizovane eksplozivne naprave koje koriste borci Islamske držve (Foto: Vikipedija)

Napad je navodno bio usmeren na region u kom nema iračke vojske, već samo civilno stanovništvo koje je već mesecima pod stalnim napadima. “DŽihadisti su bombardovali distrikt Bagdada u provinciji Anbar bojevim glavama koje su napunjene hlorom“, naveli su irački mediji. Irački zvaničnici su prethodno polovinom septembra potvrdili da su džihadisti koristili otrovni gas u sukobu sa borcima Pešmerge. Prema njihovim izveštajima, napadnut je grad Hit, koji se nalazi severozapadno od glavnog grada provincije Anbar Ramadija, koji je pod stalnom paljbom. “U distriktu Bagdada je manjak hrane, medicinske opreme i mleka za decu, što dovodi do velike smrtnosti dece“, ističu lokalni bezbednosni zvaničnici. DŽihadisti su prekinuli dovod vode u gradove provincije Anbar, te postavili snajperiste kako bi sprečili lokalne vlasti da poprave kvarove.
Pročitajte još:PROVEO DESET DANA S DŽIHADISTIMA: Mi na Zapadu ni ne slutimo koliko su opasni FANATIZAM: Nisu htele „seks-džihad“ – kažnjene smrću! DŽihadisti koriste taktiku staru 2.000 godina od koje će vam se slediti krv!
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA