Najnovije

HRVATSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Ovako Srbija neće moći u Evropsku Uniju!

Bez promene zakona o regionalnoj nadležnosti za ratne zločine nema ulaska Srbije u Evropsku uniju, izjavio je ministar inostranih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač, komentarišući izjavu rukovodioca srpskog Tužilaštva za ratne zločine Milana Petrovića da Srbija ne namerava da odustane od tog zakona.

Miro Kovač (Foto: Jutjub)

Petrović je za Radio Slobodnu Evropu izjavio da Srbija ne namerava da ukine zakon o regionalnoj nadležnosti za ratne zločine i da će ga i dalje primenjivati, a potvrdio je i da postoje predmeti za ratne zločine u kojima su osumnjičeni hrvatski državljani, među kojima su i hrvatski branitelji.
Ne razumem takve izjave i ne znam zašto se one daju, rekao je Kovač, istakavši da su poznati kriterijumi i standardi i da je uveren da će se oni ispunjavati.
Kovač sutra kao izaslanik predsednice Hrvatske putuje u Suboticu na proslavu 26. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, gde će se susresti i sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.
Gospodinu Dačiću ću jasno reći da je naša želja da budućnost bude evropska, pa i standardi moraju biti evropski. To znači da Srbija neće moći da ima takav zakon o ratnim zločinima, rekao je Kovač, prenosi Hina.
Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA