Najnovije

Izrael: Savet za ljudska prava UN je antisemitska organizacija!

Ministar inostranih poslova Izraela Avigdor Liberman optužio je Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava (UNHRC) da su antisemitska i licemerna organizacija, nazvavši ih savetom za prava terorista.
Izraelski zvaničnici osuđuju UN (foto: cyprusgasnews.com)

Izraelski zvaničnici osuđuju UN (foto: cyprusgasnews.com)

Izraelski ministar inostranih poslova Avigdor Liberman je opisao Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava (UNHRC) kao "savet za prava terorista", zbog njihovog plana da ispitaju zločine izraelske vojske u Gazi. Liberman je kontraverznu primedbu izneo nakon saznanja da agencija UN namerava da pokrene istragu o izraelskoj vojnoj kampanji u pojasu Gaze. "Mi ćemo nastaviti da se borimo protiv terorizma i nastavićemo da se borimo protiv licemerja i antisemitizma organizacija  kao što je savet za ljudska prava UN" rekao je Liberman. Odluka UNHRC-a da pokrene istragu doneta je ubrzo nakon njen predsedavajuća  Navi Pilai rekla da postoji "velika mogućnost" da Tel Aviv krši međunarodno pravo u svojim vojnim operacijama na teritoriji Gaze.
Pročitajte još ŽENEVA: Izrael čini ratne zločine!Amanpur šokirala izraelsku ministarku: Zašto bombardujete bolnice u Gazi?
Ovaj razvoj događaja dolazi nakon što je izraelski režim širom sveta kritikovan za svoje žestoke napade napadima na pojas  Gaze, u kojima je do sada poginulo skoro 730 ljudi, uključujući mnoge žene i decu, i ostavio hiljade više povređenih. U međuvremenu, izraelska ministarka pravde Cipi Livni je takođe optužio UNHRC zbog kako kaže "podrške terorizmu" i ona ponovo ističe da će Tel Aviv "nastaviti da se bori protiv terorizma." Izvor: www.israelnationalnews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA