Najnovije

Komandant bataljona "Vostok": Rojters laže da sam rekao da imamo rakete "buk"

Komandant bataljona „Vostok“ Aleksandar Hodakovski je demantovao da je za agenciju Rojters govorio da snage samoodbrane poseduju protivavionske rakete „buk“, prenosi TV kanal „Raša tudej“ u četvrtak.
Aleksandar Hodakovski (foto Jutjub)

Aleksandar Hodakovski (foto Jutjub)

U sredu je agencija Rojters emitovala intervju s Aleksandrom Hodakovskim u kojem on navodno izjavljuje da su pobunjenici imali rakete „buk“, i da je korišćenje tih raketa u obaranju malezijskog putničkog aviona provocirala ukrajinska vojska, gađajući tog dana položaje pobunjenika iz vazduha.

„Govorili smo (u intervjuu za Rojters) o verzijama <…> ali kroz sve rečeno prolazi jednostavna misao da ja ne posedujem informacije o tome da pobunjenici raspolažu takvim oružjem“, izjavio je Aleksandar Hodakovski za TV kanal „Raša tudej“.

Hodakovski je takođe demantovao informaciju da je „buk“ snaga samoodbrane bio dislociran u blizini grada Snežnoje, pored kojeg je oboren malezijski Boing. On je takođe izjavio da raspolaže video snimkom intervjua za Rojters, koji dokazuje da ništa slično nije rečeno.

Pročitajte još: DNR uvela medijski mrak u zonama konflikta

Dan ranije na internetu je prikazana emisija „Suština vremena“ politikologa Sergeja Kurinjana u kojoj je Hodakovski izložio svoju tačku gledišta na situaciju oko oborenog Boinga. Hodakovski nije potvrdio niti je demantovao optužbe kijevskih vlasti za oboreni avion, već je samo postavio pitanje zašto Kijev nije zabranio civilne letove nad jugoistokom Ukrajine, ako je bio tako siguran da ustanici poseduju rakete „buk“. Nikakve druge izjave nalik na teze Rojtersa Hodakovski nije dao.

Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA