Najnovije

STRAVIČNO: Umirao skoro dva sata u najvećim mukama

Izvršenje smrtne kazne DŽozefa Vuda (55), dvostrukog ubice, umesto desetak minuta trajalo je gotovo dva sata. Umro je sat i 58 minuta nakon što su mu ubrizgali relativno neproverenu kombinaciju lekova.
DŽozef Vud, skrinšot

DŽozef Vud, skrinšot

Svedoci su izjavili da je bilo izuzetno uznemirujuće gledati ga kako umire. Kažu da je izgledalo kao da gledaju "ribu na suvom". Dodali su i da je, prije nego je umro, zahroptao čak 660 puta. Viši zvaničnici u Arizoni nekoliko sati nakon njegove smrti pokušali su da uvere javnost da je njegova smrt bila bezbolna. Guverner Ian Bruer odmah je naredio da se ponovno razmotri postupak izvršavanja smrtne kazne nad Vudom, ali je i dodao da je njegova smrt ništa u odnosu na patnju koju je naneo dvema žrtvama. Vud je 1989. ubio svoju bivšu devojku Debru Diec i njenog oca Judžina Dieca. Familija ubijenih poručila je kako ne vidi problem u načinu izvršenja smrtne kazne. Kontraverzne mere u sprovođenju smrtne kazne sprovode se otkad je zabranjen izvoz određenih smrtonosnih hemikalija za američke potrebe. Zato neke države u SAD-u razmišljaju o ponovnom uvođenju električne stolice.
Ne propustite:Smrtna kazna muškarcu koji je planirao ubistvo ObameU Teksasu izvršena smrtna kaznaUkinuta smrtna kazna saučesnicima ubistva Gandija
Izvor: 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA