Najnovije

Moskva: Proruski aktivisti ne dobijaju oružje od nas!

MOSKVA, ROSTOV NA DONU, BRISEL - Sjedinjene Američke Države u potpunosti snose deo krivice za krvoproliće u Ukrajini, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, odbacujući navode da Moskva snabdeva proruske aktiviste oružjem.
Moskva (Foto: karioka.com)

Moskva (Foto: karioka.com)

Odbacujemo neosnovane javne insinuacije poput one da "Moskva snabdeva proruske aktiviste oružjem i ispaljuje rakete na istočnu Ukrajinu" kao "prljavu kampanju", navedeno je u saopštenju. "Nesporno je da je Vašington podržavao antiustavni udar u Kijevu i zatim novouspostavljeni režim gurao ka nasilnom kažnjavanju ruske populacije koja čvrsto zahteva poštovanje svojih legitimnih prava", poručuju iz Moskve. To je, kako se kaže, još jedna potvrda da Vašington u potpunosti deli odgovornost za krvoproliće u Ukrajini, prenosi Itar tas-s. "Žalimo što SAD nastavljaju sa raspirivanjem tenzija u rusko-američkim odnosima, dok predstavnici Stejt departmenta sa entuzijazmom učestvuju u antiruskoj propagandi", kaže rusko ministarstvo i dodaje da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Oko 45 ukrajinskih granata pogodilo je jedno selo u regionu Rostov, na jugu Rusije, oštetivši kuće i električne vodove, rekao je danas portparol ruskih pograničnih službi. Najmanje 50 stanovnika je evakuisano iz sela Primjuski, rekao je portparol navodeći da niko nije povređen, preneo je Itar-Tas s. Granate su ispaljene iz borbenog područja u regionu Donjeck, gde se ukrajinska vojska sukobljava s proruskim snagama, u okviru operacije koju Kijev naziva antiterorističkom. Predstavnik za medije Ruskog istražnog odbora Vladimir Markin rekao je da su meta napada ukrajinske artiljerije bili ruski istražitelji koji su bili u inspekciji na području blizu sela Primjuski. "Tokom obilaska, istražitelji koji su imali odeću s obeležjima i natpisima, našli su se na udaru snažne raketne paljbe", rekao je Markin.
Pročitajte još:UŽAS: „Deca Hamasa“ – deca promovišu džihad i bombaše samoubice!
On je dodao da u napadu nije bilo žrtava zahvaljujući brzoj evakuaciji istražnog tima i slaboj obučenosti ukrajinske vojske. Prema preliminarnim izveštajima, jedna devojčica je lakše povređena, rekao je Markin. Ruski graničari evakuisani su danas u 13.50 časova po moskovskom vremenu sa graničnog prelaza "Kjubiševo" nakon što je nekoliko granata palo na terotriju Rusije iz pogranične ukrajinske zone, izjavio je portparol Odseka za pograničnu službu juga Rusije Rajan farkušin. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA