Najnovije

Srpski automobilista Pavlović pobedio u Belgiji

BEOGRAD - Srpski automobilista Miloš Pavlović pobedio je u prvoj trci za Veliku nagradu Belgije, koja je vožena na Spa Frankošampu u okviru "Lambordžini super trofeja".
Auto-trka (Foto: hearos.com)

Auto-trka (Foto: hearos.com)

On je posle startne treće pozicije, uspeo da u tandemu sa Edoardom Piskopom zabeleži pobedu. Ovaj trijumf izuzetno je važan u borbi za titulu, s obzirom na to da je njihov najveći konkurent, Holanđanin Jeron Mul, stigao na cilj kao drugi. Druga trka Velike nagrade Belgije na programu je u subotu od 11.30 sati. Pavlović je rekao posle pobede u Belgiji da je do uspeha došao zahvaljujući dobroj taktičkoj vožnji.
Pročitajte još:Tri srpska kluba eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evrope!
Pavlović je u velikom stilu započeo trkački vikend u okviru "Lambordžini Super Trofeja", slaveći u tandemu sa Edoardom Piskopom na poznatoj stazi Spa-frankoršam u prvoj trci tog takmičenja. "U kvalifikacijama smo osvojili treću startnu poziciju sa zaostatkom od samo 0,027 sekundi u odnosu na prvoplasiranog iz prostog razloga što smo sačuvali set novih guma za trku. Nije bilo potrebe za forsiranjem, pošto je glavni konkurent, Holanđanin Jeron Mul, zauzeo tek 7. mesto na startu. Taktika se isplatila, jer sam već na sredini svog "stinta" prešao u vođstvo i od tada sam se fokusirao da kolegi predam automobil u što boljem stanju za nastavak trke. Sve je prošlo kako treba i sada se već okrećemo drugoj trci, izuzetno važnoj u borbi za titulu", izjavio je Pavlović, a prenosi pres služba srpskog automobiliste. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA