Najnovije

"Amerika indirektno priznala umešanost Ukrajine u obaranje malezijskog Boinga"

MOSKVA - SAD su indirektno priznale pronalaženje sistema protivvazdušne odbrane Ukrajine u oblasti pada malezijskog Boinga, potvrđujući podatke ruskih satelita, izjavio je za RIA Novosti u nedelju izvor u vrhu ruskog Ministarstva odbrane.
Satelitski snimak regiona otkrio položaje i opremu Vojske Ukrajine, foto: Minoboronы Rossii

Satelitski snimak regiona otkrio položaje i opremu Vojske Ukrajine, foto: Minoboronы Rossii

Portparol Bele kuće DŽoš Ernest je ranije izjavio da su Boing 777 oborile rakete ispaljene sa teritorije pod kontrolom narodne milicije, a u trenutku kada ukrajinska PVO nije funkcionisala. "Svojom izjavom američki zvaničnik DŽoš Ernest implicitno je priznao postojanje ukrajinske PVO u regionu Donjeck, iako su tvrdili da oni uopšte ne rade" - rekao je izvor. On je naglasio da izjave SAD nedelju dana nakon tragedije malezijskog aviona potvrđuju autentičnost podataka dobijenih sa satelitskih snimaka na posebnom brifingu u ruskom Ministarstvu odbrane 21. jula, gde je konstatovano da grupisanje odbrane oružanih snaga Ukrajine blizu grada Donjecka sadrži i četiri PVO raketna kompleksa "Buk-M1." "Što se tiče njihovog rada, želim da vas podsetim da su tokom referisanja takođe predstavljeni objektivni podaci o intenzitetu ukrajinskih radara raketnih sistema" Buk "- rekao je izvor. Od 17. jula zabeleženo je devet ukrajinskih radarskih stanica u regionu Donjeck za otkrivanje i praćenje aviona, rekao je on. Boing 777 iz Malezija Erlajns, koji je leteo od Amsterdama do Kuala Lumpura, 17. jula srušen je u istočnoj Ukrajini. Na letu je bilo 298 ljudi, uključujući 85 dece i 15 članova posade. Svi su poginuli. Kijevske vlasti su optužene za vinovnike katastrofe, a oni su rekli da nisu imali sredstva da obore avion na takvoj visini, navodi RIA Novosti.
Povezano:Ovako ukrajinski bezbednjaci vrše „kontrolu štete“ nakon obaranja malezijskog BoingaGLAS RUSIJE: Tragedija malezijskog Boinga kao povod za eskalaciju informacionog rataŠpanska kontrola leta i Rusija optužuju Ukrajinu za rušenje Boinga!
Izvor: RIA.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA