Najnovije

FRANCUSKA: Tri dana žalosti zbog žrtava avionske nesreće

U Francuskoj je danas počela trodnevna žalost zbog francuskih žrtava u alžirskom avionu koji se srušio pre nekoliko dana na severu Malija.
Ilustracija (foto: members.chello.nl)

Ilustracija (foto: members.chello.nl)

U avionu koji je leteo iz Burkine Faso za Alžir bilo je najviše francuskih državljana - 54, prenosi AFP. Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je da će zastave na vladinim zgradama biti spuštene na pola koplja tokom tri dana žalosti, navodi AFP. Eksperti UN pronašli su u subotu i drugu "crnu kutiju" iz alžirskog aviona koji je pao na severu Malija, sa najmanje 116 putnika i članova posade, saopštila je mirovna misija UN. Obe "crne kutije" koje su sada u Maliju biće poslate u Francusku na analizu, saopštio je portparol francuske ambasade u Maliju. Francuski zvaničnici su u subotu saopštili da su verovatni uzrok pada aviona loši vremenski uslovi, ali nisu isključili mogućnost terorističkog napada, prenela je francuska agencija.
Pogledajte i:Loše vreme najverovatniji uzrok pada alžirskog avionaAlžirski avion pao u Nigeru, poginulo 116 putnika, 80 Francuza!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA