Najnovije

Granata pogodila rezidenciju srpskog ambasadora

Rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju Olivera Potežice pogođena je jednim projektilom, a na sreću, nije bilo žrtava niti povređenih, piše Politika.
Ilustracija, Vijesti.me

Ilustracija, Vijesti.me

Prema nazvanični informacijama, u zgradi se nalazio samo jedan radnik koji vodi računa o ovom objektu. Kako prenosi Politika libijske elektronske medije, projektil se zario u tank za vodu od armiranog betona, koji se nalazi na krovu ovog objekta. Pričinjena je materijalna šteta i vidljivi su tragovi gelera, a u dvorištu komadi odlomljenog betona i crepova. Svi službenici Ambasade Srbije su bezbedni i nastavljaju svakodnevne aktivnosti, saznaje Politika. Libijski mediji su prenijeli izjave građana, koji žive u blizini, da rezidencija ambasadora Srbije verovatno nije namerno gađana, jer je u to vreme nasumice ispaljen veći broj projektila iz pravca aerodromskog puta na druge delove grada. U izveštajima libijskih medija se ukazuje da su ambasade i diplomatska predstavništva u Tripoliju sve češće mete napada. Juče je u okolini ovog grada pucano na konvoj vozila britanske ambasade koji se kretao ka tuniskoj granici. Ambasada Britanije smanjila je broj svojih službenika, a britanskim državljanima je preporučeno da napuste tu državu. U subotu je evakuisano osoblje ambasade SAD iz Tripolija.
Pročitajte još:HAMAS: Raznećemo raketama izraelski aerodrom!Najmanje pet raketa uništeno nad Tel Avivom!Ruska raketa doživela neuspeh pri lansiranju!
Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA