Najnovije

Kolosalni gubici ukrajinske vojske kod Šahtjorska

Načelnik Generalštaba ukrajinske armije Viktor Muženko objavio je da su njegove jedinice - posle višenedeljnih bombardovanja i raketiranja iz vazduha i nekoliko neuspelih pokušaja - uspele da zauzmu strateški važno uzvišenje Saur-Mogila koje se nalazi na granici između Luganske i Donjecke Republike.
KIJEV OBJAVIO DA SU NJEGOVE SNAGE PREUZELE KONTROLU NAD SAUR-MOGILOM, ALI IZ DNR TO DEMANTUJU (Foto: RusVesna)

KIJEV OBJAVIO DA SU NJEGOVE SNAGE PREUZELE KONTROLU NAD SAUR-MOGILOM, ALI IZ DNR TO DEMANTUJU (Foto: RusVesna)

Međutim, elektronski mediji bliski vojnom vrhu DNR objavljuju da Saur-Mogila za koju je vođena „strašna bitka“ nije u ukrajinskim rukama. Čak naglašavaju: „U Torez je stiglo naše pojačanje. U Snježnom sve držimo pod kontrolom, pa je ukrajinska pretnja Saur-Mogili neutralisana“. Šef info-centra Jugoistočnog fronta DNR Konstantin Knirik takođe je odbacio tvrdnje Kijeva da Saur-Mogila pala: „Ukrajinci nisu uspeli da zauzmu to strateški važno uzvišenje. Borbe se vode i za okolna sela Marinovka i Dmitrovka. Nema predaje Saur-Mogile!“ Kijevska hunta istovremeno je saopštila da od danas delimično kontroliše i mesto pada malezijskog Boinga 777. Armija DNR priznala je da je «privremeno napustila» selo Rasipnoje koje se nalazi u zoni na koju su pali delovi uništenog aviona. Ovo selo se nalazi između Šahtjorska i grada Torez oko koje se takođe vode borbe. Situacija je nedovoljno jasna jer se i Saur-Mogila i Rasipnoje nalaze istočno od grada Šahtjorska za koji se još vode borbe, a vojni vrh Donjecke Republike je upravo objavio da su Ukrajinci noćas i danas istočno od Šahtjorska imali „kolosalne gubitke“. Načelnik štaba armije DNR, Igor Ivanov, izjavio je: „Borbe oko sela Rasipnoje još traju i deo su širih sukoba oko Toreza. Gubici ukrajinske nacionalne grade zaista su kolosalni. Čak se ne usuđujem ni da izračunam koliki su“.
Pročitajte:Proruske snage gube glavno uporište – Donjeck!?(MAPA) Novorusija saterana na petinu teritorije Donjecka i Luganska(VIDEO) Pogledajte ratne užase na ulicama Donjecka!
Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA