Najnovije

Vučić: Ne možete u Belvil!

BEOGRAD - Kompanija EPS je na zahtev premijera Srbije Aleksandra Vučića, morala da odustane od plaćanja zakupa prostora na Novom Beogradu i da 4,3 miliona evra preusmeri za saniranje svojih poplavljenih privrednih društava, piše Politika.
Aleksandar Vučić: Ne može! (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić: Ne može! (Foto: JuTjub)

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije” ne seli se u Belvil, kako je prvobitno bilo planirano, tako da će 4,3 miliona evra (bez PDV-a) koji su bili predviđeni za plaćanje zakupa od oko 4.000 kvadrata na pet godina na Novom Beogradu biti preusmereno za pomoć i oporavak poplavljenih privrednih društava EPS-a. Kao glavni razlog za odustajanje zakupa ovog poslovnog prostora, u EPS-u navode finansije, odnosno smanjenje troškova EPS-a na svim nivoima. – Tome se moralo pribeći zbog velikih troškova u finansiranju saniranja posledica poplava, a država je preko svojih institucija obećala pomoć EPS-u u obezbeđivanju potrebnog poslovnog prostora u budućnosti. Takođe, „Elektromreža Srbije“ je izašla u susret i odobrila da zaposleni EPS-a ostanu u zgradi EMS-a u Vojvode Stepe, potvrdili su juče iz ovog javnog preduzeća.
Pročitajte još:(VIDEO) Svedok trgovine organima na Kosovu kojeg je „pojela maca“!
To znači da 250 zaposlenih iz EPS-a, koji su do kraja leta trebali da se presele u novu zgradu, ostaje na starim adresama u zgradama u Carice Milice 2, Balkanskoj 13 i Vojvode Stepe 412. Jedino ko će se seliti je oko 100 zaposlenih u novom preduzeću „EPS snabdevanje”, koje je inače, podstanar kod biznismena Gorana Perčevića u prostorijama „Interkomerca” na Terazijama 27. „Politika” koja je pre više od mesec i po dana prva pisala da se EPS seli, nezvanično saznaje da je Aleksandar Vučić, premijer Srbije lično, kada je saznao o čemu je reč, zaustavio celu stvar, smatrajući da je nedopustivo da se ovo javno preduzeće razbacuje parama u trenutku kada je procenjena šteta samo u rudnicima privrednih društava EPS-a zbog nedavnih poplava oko 100 miliona evra. Nezvanično se, takođe, saznaje, da se menadžmentu EPS-a i odluci da se presele na Novi Beograd, suprotstavio i predsednik Nadzornog odbora EPS-a, Aca Marković, koji ovakvu odluku nije hteo da potpiše, piše Politika. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA