Najnovije

Islanđani hvale svoje pivo od dimljene ovčije balege

Kada vidite "Fenrir br. 26", možda biste pomislili da je to neki parfem, ali ne - zapravo je pivo koje se dobija dimljenjem ovčije balege, a pravi ga pivara Borg sa Islanda.
Šest odsto alkohola i aroma ovčjeg brabonjka - šta ima da nam se ne svidi? Foto: Beermumbo.com

Šest odsto alkohola i aroma ovčjeg brabonjka - šta ima da nam se ne svidi? Foto: Beermumbo.com

Ovo neobično pivo za fermentaciju koristi slad dimljen ovčijom balegom, a iz kluba ljubitelja piva N.C. Beer Guys kažu da ovaj alkoholni napitak uopšte nije toliko neobičan. "Sve to zvuči čudno, ali zapravo nije toliko. Prošle nedelje Brew Dogs pokušali su da naprave najskuplje pivo na svetu, koristeći kopi luvak, što su zapravo zrna kafe dobijena iz izmeta divljeg civeta (vrsta mačke)", rekao je Dejv Tolefsen iz udruženja Beer Guy. Da se vratimo na pivo napravljeno dimljenjem ovčijeg izmeta - kako se ono pravi? Slad koji se koristi za obično pivo stavlja se u posebnu komoru, dok se na vatru ispod komore stavlja ovčiji izmet. Dimljenje traje nekoliko sati, a Jon Björnsson iz pivare Borg kaže da "pivo ima lagan miris i ukus hmelja, pojačan… pa znate već, dimljenim ovčijim izmetom". Šta mislite o ovakvom mešanju sastojaka?
Ne verovali ili da:FBI upozorava: „Gugl automobili“ su bombaši samoubice budućnostiTajne velikih umova: Ovi genijalci bili su perverznjaciKo je najobdareniji u Evropi
Izvor: Mondo I „Pravda“ je na Fejsbuku. Lajkujte našu stranicu i budite uvek u toku!

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA