Najnovije

Kijev preti obaranjem ruskih aviona

Ukrajina je upozorila Moskvu da će ubuduće obarati ruske letelice koje uđu u vazdušni prostor te države. Moskva bez komentara. U borbama, od jutros ubijeno devet, ranjeno 13 ukrajinskih vojnika. Porošenko odbacio mogućnost jednostranog prekida vatre.
Foto: Kievukraine.com

Foto: Kievukraine.com

Kijev je danas oštro upozorio Moskvu da će ubuduće obarati sve ruske avione i helikoptere koji povrede ukrajinski vazdušni prostor, javlja agencija Unijan.
Zveckanje oružjem...
Upozorenje je usledilo posle tvrdnji da je u proteklih nekoliko dana u ukrajinski vazdušni prostor "upalo" nekoliko transportnih i najmanje jedan jurišni helikopter. Istovremeno, u borbama na istoku te države ubijeno je devet, a ranjeno 13 ukrajinskih vojnika. Predsednik Ukrajine Petro Porošenko predložio je da nastavak trilateralnih konsultacija o krizi u zemlji bude održan sutra. Posle telefonskog razgovora s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, predložio je vreme i mesto sastanka rekavši da sad čeka odgovor druge strane. Predviđeno je da "kontakt grupa" predloži uslove za prekid vatre na istoku Ukrajine. U njoj se nalaze i bivši ukrajinski predsednik, ruski ambasador u Kijevu i visoki predstavnici Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju, podsetio je Rojters. Porošenko je kasnije danas odbacio mogućnost da zvanični Kijev uvede jednostrani prekid vatre u jugoistočnim regionima Donjeck i Lugansk. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je ranije danas ponovo Kijev da prestane da granatira civilne objekte i stambene četvrti. Ministarstvo je navelo da Kijev nastoji da reši probleme jedino silom, putem ultimatuma i novim zahtevima suprotnim deklaraciji iz Berlina od 2. jula. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA